Duur? Een slechte website is pas duur!

Vraag offerte aan

Offerte aanvraag

Duur? Een slechte website is pas duur!

Als het tijd is voor een nieuwe website, of misschien wel de eerste website voor je bedrijf, ga je op onderzoek uit. Je merkt dan dat er heel wat verschil zit tussen de prijzen van websites. Ik leg je graag uit hoe dat komt.

Het verschil in prijs verklaard

Het korte antwoord is simpel: de ene website is de andere niet. Net zoals op de vraag wat een huis of een auto kost, is er geen standaard antwoord te geven wat een website kost. Moet het een rijtjeshuis of een villa worden, een Trabant of een Jaguar?

Een goede website is een investering in je bedrijf. Een slechte website kost je alleen geld en levert je niets op. Nu is het alleen nog even puzzelen wat voor jou een goede website is. Goedkoop hoeft namelijk niet slecht te zijn, maar je moet je wel realiseren dat er heel wat nadelen verbonden zijn aan een goedkope website. Zeker als het uiteindelijk niet de website is die je verder helpt. Dan is het weggegooid geld en had je beter meteen voor iets goeds kunnen gaan.

Templates zijn goedkoop en generiek

Sommige webdesigners (die vaak niet eens iets designen, maar goed) gebruiken kant-en-klare templates voor hun klanten. In dat geval betaalt de klant gemiddeld tussen de € 500,- en € 1250,- voor zijn site. Als klant hoef je dan alleen teksten in te vullen en foto’s te plaatsen. 

Het nadeel van templates is dat je site precies hetzelfde is als die van tienduizenden andere bedrijven wereldwijd. Alleen de kleuren zijn anders en je logo staat erop. Vaak wordt uit kostenoverwegingen gekozen voor een goedkope templatewebsite, maar wil je echt dat je hetzelfde bent als al die anderen? Bovendien heb je dan een website die niet specifiek past bij jouw behoeftes. Je hebt een generieke standaard website, waarvan je geen idee hebt hoe hij in elkaar zit.

SSL-certificaat

Templates worden vaker gehackt

Hoewel het in de praktijk veel gebeurt, zijn templates eigenlijk helemaal niet bedoeld om meerdere websites mee te maken. Er zit namelijk zoveel data achter je website, dat hij op een gegeven moment traag wordt. Dat komt omdat alle code gecheckt moet worden op het moment dat er een actie wordt vereist (zoals op een ‘lees meer’ knop klikken).

Wat wij ook vaak zien is dat een template gehacked wordt. Als de maker van een template ophoudt met het updaten ervan, bijvoorbeeld omdat hij niet goed verkoopt, wordt een template kwetsbaar voor hackers. En bij templates die juist wel goed verkopen is het voor hackers de moeite waard om hier meer tijd en moeite aan te spenderen, want als ze één template hebben gehacked, kunnen ze wereldwijd ineens duizenden sites tegelijk overnemen. 

Maatwerk dat past bij jouw bedrijf

De reden dat wij als startprijs € 2500,- hanteren, is dat we altijd maatwerk leveren. Wij gaan ons verdiepen in jouw bedrijf en maken een ontwerp van iedere pagina waar de website uit bestaat. Daarna komt er nog veel meer werk bij kijken dat bij een standaard template niet aan de orde is:
– omzetten naar HTML (XHTML)
– 100% responsive maken voor mobiel bezoek
– toevoegen van de functionaliteiten (op maat gemaakt in PHP en JS)
– compleet CMS met Theme Options, zodat je geen code hoeft te gebruiken
– vullen van de juiste teksten en foto’s
– zorgen voor een juiste indexatie door Google

Vooral dit laatste punt wordt vaak vergeten als je voor een goedkope website kiest. En als je webbouwer vergeet om de oude linkjes door te sturen naar de nieuwe site, hoe moeten mensen je dan gaan vinden in Google? Dan heb je dus voor niets je geld uitgegeven.

Bovendien is een maatwerk website veel minder interessant voor hackers, doordat de code uniek is. Dat kost ze veel te veel moeite in vergelijking met templates hacken.

Het verschil in uurloon is enorm

Een website met een template, die gemiddeld € 750,- kost, kunnen wij opleveren in 4 uur tijd. Dat is een uurloon van € 187,50. Met een maatwerk website zijn we gemiddeld van ontwerp tot realisatie zeker 80 uur bezig met ons team. Dus als we een gemiddelde pakken van € 3500,- kom je op een uurloon van € 43,75 uit. Vaak zijn we achteraf nog langer bezig dan 80 uur, want nazorg is voor ons van groot belang. 

Dus ik vraag me af: wat is duur? Een website waarbij een template gebruikt wordt dat totaal niet is afgestemd op jouw wensen (uurloon € 187,50) of een maatwerk website die perfect past bij je bedrijf en er vele malen beter uitziet (uurloon € 43,50). Goedkoop is ook in dit geval vaak duurkoop.

Koffie drinken voor een gesprek? Bel of mail ons! Ik kom graag langs.

Met vriendelijke groet,

Fatih Kilic

Over de auteur

Zoals de naam al doet vermoeden, is Fatih Kilic Web & Design opgericht door Fatih Kilic zelf.

Tijdens mijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Windesheim, een opleiding waarbij je leert hoe producten of diensten het beste kunnen worden gekoppeld aan een specifieke doelgroep, kwam ik regelmatig in aanraking met studenten die bezig waren met het bouwen en scripten van websites. Ze prikkelden mijn interesse en ik verdiepte me steeds vaker in hun werkveld.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet en grafische vormgeving vormden een uitdaging voor mij. Toen ik ontdekte hoe achterhaald en gebruiksonvriendelijk veel websites waren, was voor mij de keuze snel gemaakt. Fatih Kilic Web & Design was geboren (2011).

Plaats een reactie

Onze opdrachtgevers

Bekijk ons werk

home_img6
Fitness Media

Fitness Media

Hosting, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

home_img6
Koks Meubelhuis

Koks Meubelhuis

Voertuigreclame, Bedrijfskleding, Hosting, Fotografie, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

home_img6
WildDagen

WildDagen

Hosting, Fotografie, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

meer werk

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem contact op